Neem contact op

Beton laten vlinderen? Dit is nodig om het beton te verdichten na het storten. Het vlinderen van beton wordt gedaan met een vlindermachine. Betoncentraal is de ideale partner voor alles met betrekking tot beton. Lees hier alle informatie over het laten vlinderen van je beton of bereken direct jouw prijs.

Wat houdt het vlinderen van beton in?

Het vlinderen van een betonvloer wordt ook wel polieren genoemd. Dit is nodig om het beton te verdichten na het storten. Dit wordt gedaan met een vlindermachine. Een vlindermachine is een apparaat met een aantal bladen die van stand kunnen veranderen. Deze bladen maken een ronddraaiende beweging over de vloer. Dit zorgt ervoor dat de vloer steeds gladder en dichter van structuur wordt.

betonvloer laten vlinderen

De voordelen van een betonvloer laten vlinderen

Het vlinderen van beton, ook wel bekend als het polijsten van beton, biedt verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen sommen we hieronder op:

  • Verhoogde gladheid: vlinderen zorgt voor een glad en egaal oppervlak.
  • Duurzamer en verhoogde levensduur: het vlinderen verdicht het betonoppervlak, waardoor het beter bestand is tegen slijtage en scheuren.
  • Verminderde stofvorming: een glad en dicht betonoppervlak produceert minder stof.
  • Betere hygiëne:  een gevlinderde betonvloer is makkelijker schoon te maken en te onderhouden. Dit draagt bij aan een hygiënischere omgeving.
  • Verhoogde slipweerstand:  ondanks dat het oppervlak glad is, kan vlinderen de slipweerstand verbeteren.
  • Betere weersbestendigheid: een gevlinderde betonvloer is beter bestand tegen weersinvloeden, zoals: regen, vorst en UV-straling.

beton laten vlinderen

Beton laten vlinderen?

Wil jij je betonvloer laten vlinderen? Laat dit dan doen door Betoncentraal. Wij zijn een vakkundig en gespecialiseerd bedrijf in het storten van beton, maar ook het afwerken van beton. Neem vrijblijvend contact met ons op via info@betoncentraal.nl of 0299 – 820 990. Indien je behoefte hebt aan meer informatie, dan kan je uiteraard ook contact opnemen. Wij helpen je graag verder.

Bereken direct je prijs!