Neem contact op

Mixerpomp huren? Dan bent u bij Betoncentraal.nl op de juiste plek! Een pompmixer kunt u gebruiken wanneer de stortlocatie moeilijk of niet te bereiken is met de betonvrachtwagen. Deze is namelijk voorzien van een giek, waardoor deze afstand overbrugt kan worden. Lees hier alles over de mogelijkheden, voordelen en kosten van een mixerpomp. Het is ook mogelijk om direct contact met ons op te nemen!

De voordelen van een mixerpomp

Een pompmixer heeft verschillende voordelen. Wij zetten er een aantal voor u op een rijtje, zodat u een beter beeld krijgt voor het huren van een pompmixer:

  • Tijdbesparend
  • Kostenbesparend
  • Er is minder mankracht nodig
  • Er zijn geen kranen en kruiwagens meer nodig
  • Moeilijk bereikbare stortplaatsen zijn ook bereikbaar
  • Obstakels kunnen vermeden worden, zoals: hekken, muren en greppels

Beton storten met pompmixer

Een mixerpomp wordt ook wel een pompmixer genoemd. Deze kan uitkomst bieden wanneer de betonvrachtwagen de stortlocatie niet of moeilijk kan bereiken. Een andere prima optie is het gebruik van een kleine betonpomp.

mixerpomp

Met een mixerpomp kun je een grotere afstand tussen de mixer en de stortlocatie overbruggen door middel van een giek. In tegenstelling tot een giekpomp kan een pompmixer zelf betonmortel meenemen.  Bovendien is deze voorzien van leidingen waardoor het beton wordt verpompt. Het werkt tijdbesparend, omdat het beton sneller wordt gestort. Daarnaast is het gebruik van een mixerpomp ook kostenbesparend. Er is namelijk minder menselijke arbeid nodig. Wij kunnen met onze betonpompmixers het beton over een afstand van ongeveer 19 meter verpompen. Het bereik van de pompmixers is weergegeven in de onderstaande afbeelding.

pompmixer

Indien het beton voor je bouwwerk over een grotere afstand verpompt moet worden, dan is dit ook mogelijk. Het bereik kan namelijk tot ongeveer 42 meter vergroot worden door extra leidingen te koppelen. Wanneer het beton over een grotere afstand verpompt moet worden, moet het betonmengsel aangepast worden naar een extra vloeibare variant. Bij het gebruik van extra leidingen zullen er meerkosten in rekening gebracht worden.  Het werken met de pompmixer vereist wel een aangepaste betonspeciemengsel. Bij een stort uit de giek wordt er altijd gewerkt met fijn spramex grind 4/16mm (i.p.v. 4/32mm).

Let op: Indien u gebruik wilt maken van de service van extra slangen/pijpen, dan wordt er een toeslag berekend. Deze toeslag wordt achteraf in rekening gebracht, omdat we voor aanvang van de stort niet precies weten hoeveel meter aan extra slangen/pijpen uiteindelijk nodig is.

Kosten voor het huren van een mixerpomp

De prijs voor het huren of inzetten van een mixerpomp is vooraf lastig te bepalen. Het is namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Zo wordt de prijs bepaald door het type beton en door de mogelijke service van extra slangen/pijpen. Bij het oprijden, het lossen en het afrijden tot 7 m3 beton is 1 uur toegestaan, daarna 15 m3 beton per uur (4 minuten per m3). Bij overschrijding van de lostijd wordt € 36,00 per kwartier in rekening gebracht. Alle genoemde kosten zijn vermeld inclusief BTW.

Let op: De losplaats moet uiteraard wel goed bereikbaar zijn voor de betonvrachtwagen én de pompmixer.

Mixerpomp huren?

Wilt u een pompmixer huren voor uw stortwerkzaamheden? Deze kunt u snel en eenvoudig huren bij Betoncentraal. U kunt deze huren door contact op te nemen met ons. Indien u behoefte heeft aan meer informatie over de eigenschappen, voordelen of kosten van deze mixerpomp, dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met ons. Je kunt ons mailen: info@betoncentraal.nl of bellen: 0299 820 990. Wij zijn u graag van dienst!

Bereken direct je prijs!