Zelf beton maken? U wilt natuurlijk weten of dit goedkoper is dan kant-en-klaar beton te laten bezorgen. Betoncentraal.nl maakt graag een prijsvergelijking voor u. Zo kunt u zien of het handiger is om zelf beton te maken, of het te laten bezorgen!

Is zelf beton maken goedkoper?

Is zelf beton maken goedkoper dan kant-en-klaar beton te laten bezorgen? We hebben een prijsvergelijking gemaakt.

Voor iedere m3 beton standaard fundering heb je ongeveer nodig:

  • 325 kg cement (13 zakken van 25 kg)
  • 650 kg metselzand (26 zakken van 25 kg)
  • 1300 kg betongrind (52 zakken van 25 kg)
  • 180 liter water.

Tevens heb je een betonmolen nodig, maar die kan je uiteraard huren.

Koop (en huur) je alle ingrediënten bij een willekeurige bouwmarkt om 1 m3 beton te mixen, dan betaal je daar ongeveer € 245,00 voor. Voor 1 kuub is zelf beton maken weliswaar goedkoper maar dan moet je wel zelf slepen met alle zakken zand en cement, mixen en vergeet niet het slepen met een zware betonmolen. Voor een paar tientjes meer krijg je het beton dus kant-en-klaar op uw locatie gestort.
Heb je meer dan 1 m3 beton nodig, dan wordt het verschil in prijs al een stuk kleiner. Bij 1,5 kuub of meer ben je qua prijs al voordeliger uit door het beton te laten bezorgen. Daarnaast weet je zeker dat de juiste samenstelling voor de volle 100% gegarandeerd is, zie voor meer informatie kwaliteitseisen. Dus alleen voor kleine hoeveelheden beton, bijvoorbeeld minder dan een halve kuub, is het zelf mixen van beton het overwegen waard.

Bij een hoeveelheid van meer dan 1 m3 adviseren we het beton te laten bezorgen: het spaart tijd, geld en een hoop gesleep met zakken en materieel.

Zelf beton maken?

Wanneer u zelf meer dan 1 vierkante meter beton wilt maken, adviseren wij het beton te laten bezorgen. Het verschil in prijs wordt dan namelijk al een stuk kleiner. Wanneer u het laat bezorgen, bespaart u een hoop tijd. Bovendien bespaart u ook een hoop gesleep met zakken en materialen. Neem vrijblijvend contact met ons op en we nemen deze klus graag voor u uit handen!

Bereken direct je prijs!