Zelf beton maken? U wilt natuurlijk weten wat je hier allemaal voor nodig hebt. Wij laten dit graag aan je zien. Bovendien maken wij een prijsvergelijking of het goedkoper is om zelf beton te maken of het kant-en-klaar te laten bezorgen. Zo kunt u zien wat handiger is!

Hoe kan ik zelf beton maken?

Om beton te maken, heb je betonmortel nodig. Dit is een kant-en-klare mortel die je kunt gebruiken voor het storten van onder andere funderingen, vloeren en opritten. Per kuub (1x1x1 meter = m3) heb je ongeveer 84 zakken betonmortel nodig (bestel hier).

Je kunt betonmortel bovendien ook zelf maken met losse materialen. Voor iedere m3 beton heb je het volgende nodig:

  • 1300 kg betongrind (dit kan worden geleverd per 1500 kg big bags of 52 zakken van 25 kg). (bestel hier)
  • 13 zakken cement van 25 kg (bestel hier)
  • 650 kg vloerenzand (of 26 zakken metselzand van 25 kg). (bestel hier)
  • 180 liter water

Tevens heb je een betonmolen nodig, maar die kan je uiteraard huren.

zelf beton maken

Wat zijn de kosten?

Koop je alle ingrediënten bij Sier Jonkbestrating om 1 m3 beton te mixen, dan betaal je daar ongeveer € 255,00 voor (excl. bezorgkosten). Voor 1 kuub is zelf beton maken weliswaar goedkoper, maar dan moet je wel zelf slepen met alle zakken zand en cement, mixen en vergeet niet het slepen met een zware betonmolen. Voor een paar tientjes meer krijg je het beton dus kant-en-klaar op uw locatie gestort.

Heb je meer dan 1 m3 beton nodig, dan wordt het verschil in prijs al een stuk kleiner. Bij 1,5 kuub of meer ben je qua prijs al voordeliger uit door het beton te laten bezorgen. Daarnaast weet je zeker dat de juiste samenstelling voor de volle 100% gegarandeerd is, zie voor meer informatie kwaliteitseisen. Dus alleen voor kleine hoeveelheden beton, bijvoorbeeld minder dan een halve kuub, is het zelf mixen van beton het overwegen waard.

Bij een hoeveelheid van meer dan 1 m3 adviseren we het beton te laten bezorgen: het spaart tijd, geld en een hoop gesleep met zakken en materieel.

Zelf beton maken?

Wanneer u zelf meer dan 1 vierkante meter beton wilt maken, adviseren wij het beton te laten bezorgen. Het verschil in prijs wordt dan namelijk al een stuk kleiner. Wanneer u het laat bezorgen, bespaart u een hoop tijd. Bovendien bespaart u ook een hoop gesleep met zakken en materialen. Neem vrijblijvend contact met ons op en we nemen deze klus graag voor u uit handen!

Bereken direct je prijs!