Wat is het gewicht van 1 kuub beton?

Een kuub beton weegt ongeveer de 2.400 kilo (2,4 ton).

Wat is de prijs 1 m3 beton?

De prijs van 1 kuub beton varieert landelijk ongeveer tussen de € 99,00 en € 135,00 afhankelijk van de samenstelling. Dit is de prijs exclusief BTW en exclusief transportkosten.

Hoeveel beton heb ik nodig?

Op onze website kunt u berekenen hoeveel beton je nodig hebt.

Kan ik de factuur ook achteraf betalen of betalen bij de transporteur/chauffeur?

Nee, dat is helaas niet mogelijk.

Krijg ik een bevestiging van mijn betaling en de leverdatum?

Ja, zodra het factuurbedrag op onze rekening is bijgeschreven, krijg je hiervan een bevestigingsmail.

Wat is de levertijd van het beton?

Dat is afhankelijk van de hoeveelheid beton en de betreffende betonmortelcentrale maar er wordt bijna altijd binnen enkele werkdagen geleverd (of natuurlijk desgewenst later).

Tot hoever reikt de stortgoot?

De goot kan circa 1,5 naar achteren (vanaf de as) en 1,7m naar de zijkant (vanaf de band) worden uitgeklapt. Voor stortinstructies klik hier.

Kan ik het beton op een specifiek tijdstip laten bezorgen?

Dat is uiteraard mogelijk. Middels de bestellink in de offertemail, kunt je jouw gegevens invoeren en het gewenste tijdstip opgeven.

Zijn de prijzen van betonmortel.net inclusief transportkosten en btw?

Nee, alle prijzen van ons zijn exclusief BTW en incl. transportkosten.

Kan Betoncentraal ook op zaterdag bezorgen?

Nee, we leveren beton alleen op werkdagen van maandag tot en met vrijdag.

Hoe lang duurt het dat beton volledig is uitgehard en de maximale sterkte heeft bereikt?

Na 1 á 2 dagen is een betonvloer beloopbaar maar nog niet maximaal belastbaar. Het beton is namelijk nog niet volledig uitgedroogd, dit duurt ca. 29 dagen. Lees hier meer over de droogtijd van beton.

Moet ik het beton zelf storten en afwerken?

Als leverancier bezorgen we alléén het beton op locatie, we verwerken het geleverde beton niet. De klant en/of een aannemer zorgt zelf voor een trilnaald, bewapening, het verwerken, afwerken of vlinderen van het beton.

Moet ik beton verdichten (trillen)?

Een trilnaald wordt gebruikt om het beton op de juiste manier te verdichten. Door te verdichten met een trilnaald bewegen de korrels in de betonspecie door het trillen in de juiste positie waardoor een optimale samenstelling wordt bereikt en worden tevens de aanwezige luchtbellen uit het beton getrild. Meer weten: Waar wordt een trilnaald voor gebruikt?

Moet het beton na het bewerken nog worden na-behandeld?

Let er op dat het beton in de eerste dagen niet uitdroogt. Indien het beton te snel droogt, bereikt het niet z’n maximale sterkte. Afdekken met plastic, of het nat houden van het beton is dan vaak al voldoende.

Hoe lang van te voren moet ik beton bestellen?

Houd voor gangbare bestellingen 2 werkdagen aan. Wanneer je een pompmixer of een aanhangerpomp wilt inzetten, kan het wat langer duren door de beperkte beschikbaarheid van dit materieel.

Welke tijdstippen kan ik kiezen om beton laten bezorgen?

U kan in het bestelproces voor de volgende levertijdstippen kiezen: 07:00 uur, 08.00 uur, 11:00 uur, 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur. Afwijkende levertijdstippen zijn mogelijk maar alleen in overleg vooraf.
Nb. We leveren niet op zaterdag, alleen op werkdagen van maandag tot en met vrijdag.

Wordt het beton exact op het doorgegeven tijdstip geleverd?

Daar streven we uiteraard wel naar maar houd s.v.p. rekening met een 45 minuten speling.

Moet ik bewapening toepassen in beton?

Dit is afhankelijk van de toepassing van het beton. Overleg hiervoor met een deskundige.

Kan ik beton storten wanneer het regent?

Een beetje regen tijdens het storten en verwerken is geen probleem maar wanneer het hard gaat regenen kan dat wel een probleem opleveren. Het regenwater kan zich vermengen met het beton of kraters in het oppervlak slaan. Regen na het verwerken van het beton en als het beton niet meer vervormbaar is, is regen juist welkom. Beton moet namelijk niet uitdrogen!

Gaat alle correspondentie per e-mail?

Dat heeft wel onze voorkeur, dat bespaart tijd en geld zodat we beton blijvend voor scherpe prijzen kunnen aanbieden. Maar natuurlijk kunnen wij je, als je dat wenst, altijd bellen.