Neem contact op

Betontransport wordt door Betoncentraal.nl aangeboden op iedere locatie binnen Nederland. Er zitten wel een aantal vereisten aan de transport van beton. Zo moet er genoeg ruimte zijn voor de betonwagen. Lees hier alles over de transport en kosten van betontransport.  Het is ook mogelijk om direct contact met ons op te nemen.

Transport van stortklaar beton

Ons beton wordt geleverd met een betonmixer vrachtwagen. Een dergelijke vrachtwagen weegt netto ongeveer 14 ton (14.000 kg) en kan ongeveer 12 m3 (á 2.400 kg per m3) vervoeren. In totaal weegt een betonmixer vrachtwagen bij een volle vracht dan maar liefst bruto 43 ton (43.000 kg).

Vereisten van betontransport bij stortlocatie

Bij betontransport is het een vereiste dat er voldoende ruimte is voor de betonwagen om te kunnen manoeuvreren en dat een doorgaande weg niet wordt geblokkeerd. Een betonmixer vrachtwagen mag geen trottoir oprijden omdat de kans op beschadigingen en/of verzakkingen door het gewicht erg groot is. Een oprit oprijden kan alleen wanneer deze geschikt is voor het hieronder aangegeven tonnage.

De specificaties van een gemiddelde betonmixer vrachtwagen met een capaciteit van 12 m3 zijn:

  •  Ledig gewicht: 14.000 kg
  •  Laadvermogen: 29.000 kg
  •  Brutogewicht: 43.000 kg
  •  Afmetingen (l x b x h): 990 × 250 × 380 cm
  •  Wielbasis: 250 cm
  •  Breedte met spiegels: 285 cm

Gelukkig zijn er wel mogelijkheden om stortklaar beton te storten op moeilijk toegankelijke locaties door het inzetten van mixerpomp of door het inzetten van een kleine betonpomp.

Indien je twijfelt of een betonwagenop jouw stortlocatie kan lossen, dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Dan kunnen wij bekijken of dit mogelijk is.

betonvrachtwagen voor betontransport

Betontransport kosten

Het vervoeren van beton is (met name bij kleine hoeveelheden) kostbaar, de transportkosten per uur bedragen ongeveer tussen de € 120,00 en € 140,00. Toch is het bezorgen van stortklaar beton al snel voordeliger dan zelf beton maken. Klik hier wanneer u wilt weten waar het omslagpunt ligt.

Wij brengen betonprijzen uit (inclusief transport en BTW) mede op basis van de afstand van één van de 85 betoncentrales en de stortlocatie. Wanneer je een offerte bij ons aanvraagt, dan ontvang je die direct binnen enkele seconden in de e-mail inbox.

Betontransport nodig?

Wilt u beton laten transporteren naar uw gewenste locatie? Betoncentraal levert beton op iedere locatie in heel Nederland. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Bereken direct je prijs!