Neem contact op

Een fundering is een constructiedeel dat ervoor zorgt dat het gewicht van een gebouw of constructie overgedragen kan worden op de daadkrachtige ondergrond. De fundering zorgt er dus voor dat een gebouw sterk en veilig is. Hier lees je meer over onder andere de plaatsen waar het kan worden toegepast, de duur van het storten en meer.

Waar worden funderingen toegepast?

Funderingen worden op allerlei plaatsen toegepast. Zo worden ze onder andere toegepast bij:

Er zijn verschillende type fundamenten die gebruikt kunnen worden. Een voorbeeld hiervan is een fundering op staal of een fundering op palen. Het type wordt vastgesteld op basis van een constructieberekening.

fundering storten

De duur van het storten van een fundering

De duur voor het storten van een fundering is afhankelijk van de plek waar het wordt toegepast. Het kan namelijk bij een woning, aanbouw, tuin, garage of een andere plek worden gestort. De fundering van een woning storten duurt meestal een aantal uur. Het fundament van een garage of aanbouw storten duurt meestal korter, want dit is een kleiner oppervlak.

Droogtijd van beton

Het drogen van beton wordt uitharden genoemd. De droogtijd van beton is meestal zo’n drie dagen voordat de werkzaamheden van een bouwproject weer hervat kunnen worden. Na 28 dagen is beton eigenlijk pas volledig uitgehard. Voor die tijd kan er echter al wel overheen gelopen worden en kunnen de werkzaamheden verdergaan.

fundering laten storten

Wat zijn de kosten?

De kosten voor het bestellen van beton voor een fundering zijn lastig te bepalen. De kosten zijn namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Een voorbeeld hiervan is het aantal vierkante meters van het oppervlak. Daarnaast weegt het soort fundament ook mee.

Tot slot is het belangrijk om vast te stellen of je het beton wilt laten leveren en zelf wilt storten of dat je gebruik wilt maken van onze stortservice. Indien je het beton wilt laten leveren en zelf wilt storten, dan vragen wij je om naar deze pagina toe te gaan. Wil je gebruik maken van onze stortservice? Ga dan naar deze pagina.

Beton bestellen voor een fundering?

Wil je beton laten storten voor een fundering? Laat deze dan storten door Betoncentraal. Wij zijn een ervaren en gespecialiseerd bedrijf. Neem vrijblijvend contact met ons op. Wil je graag meer informatie? Dan kun je uiteraard ook contact opnemen. Je kunt ons ook mailen: info@betoncentraal.nl of bellen: 0299 820 990.

Bereken direct je prijs!