beton storten met regen

Beton storten met regen

Kun je beton storten met regen? Dit is een vraag die wij vaak terug zien komen. Over het algemeen is een beetje regen geen probleem, maar een zware regenbui kan leiden tot problemen. Wij geven je in deze blog graag meer informatie.

Stort geen beton tijdens een zware regenbui

Beton storten tijdens een zware regenbui kan tot problemen leiden als het beton zich vermengt met het water of als er mini-kraters ontstaan door de regen. Als er zware regen op komst is, dan kan het te storten oppervlak worden afgedekt met een zeil. Een beetje regen is voor een ruwe betonvloer geen probleem. Voor een vloer die wordt gevlinderd is regenval echter wel schadelijk.

kan je beton storten met regen

De toplaag van het beton mag best nat worden

Tijdens regenval mag de toplaag van een ruwe betonvloer best nat worden. Sterker nog, voor de uiteindelijke uitharding van de betonvloer is dit zelfs beter. Er verdampt namelijk geen vocht uit het beton, maar het hydrateert volledig tot cementsteen. Het is wel belangrijk om op te letten met sterk vocht absorberende ondergronden zoals zand dat deze wordt afgedekt met bouwfolie. Anders wordt er namelijk vocht onttrokken uit het beton en hierdoor wordt het cementsteen minder hard.

Beton laten storten?

Wil jij graag beton laten storten op locatie?  Betoncentraal is de ideale partner voor alles met betrekking tot beton. Neem vrijblijvend contact met ons op via info@betoncentraal.nl of 0299 – 820 990. Indien je vragen hebt over beton storten met regen, dan kan je uiteraard ook contact opnemen. Wij geven je graag meer informatie!