betonvloer storten op zand

Betonvloer storten op zand

Een betonvloer storten op zand lijkt lastig, maar is zeker niet onmogelijk. Het is echter belangrijk om rekening te houden met een aantal aspecten. In deze blog geven wij meer informatie over hoe je een betonvloer op zand kan storten.

Beschermende tussenlaag

Beton kan je nooit direct storten op zand. Zand onttrekt namelijk vocht uit het betonmortel. Hierdoor kan het niet goed uitharden. Dit zal resulteren in scheuren. Door een tussenlaag van bijvoorbeeld beschermende folie op het zand aan te brengen, blijft het water in het beton zitten. Hierdoor kan het beton goed uitharden.

Zandlaag aantrillen of verdichten

Voordat de tussenlaag wordt geplaatst, is het belangrijk om de zandlaag aan te trillen of te verdichten. Hierna wordt er een laag betonzand aangebracht, zodat de ondergrond van de betonvloer vlak is. Vervolgens kan de beschermende folie aangebracht worden.

Isoleren

Het is verstandig om de betonvloer te isoleren om te voorkomen dat er warmte verloren gaat. Dit is vooral belangrijk als je vloerverwarming in de betonvloer verwerkt. Een goede isolatielaag zorgt ervoor dat er weinig tot geen warmte naar beneden vloeit.

beton storten op zand

Bewapening en storten van het beton

Zodra de isolatie geplaatst is, kan de betonbewapening aangebracht worden. Dit verstevigt de betonvloer en vermindert het risico op scheuren in het beton. Bij een betonvloer op zand wordt deze wapening op afstandblokjes gelegd. Na het doorlopen van deze stap is het tijd om de betonvloer te storten. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van een aanhangerpomp.

Betonvloer laten storten?

Wil jij graag beton laten storten op locatie? Betoncentraal is de ideale partner voor alles met betrekking tot beton. Neem vrijblijvend contact met ons op via info@betoncentraal.nl of 0299 – 820 990. Indien je vragen hebt over het storten van een betonvloer op zand, dan kan je uiteraard ook contact opnemen. Wij geven je graag meer informatie!