wat is gewapend beton

Wat is gewapend beton?

Gewapend beton is een soort beton dat een reeks bewapeningen bevat die de weerstand en de buigsterkte verhogen. Deze beton wordt vaak in de industriële bouw gebruikt. In deze blog lees je alle informatie over bewapend beton.

Wat is het?

Gewapend beton is een soort beton dat is gewapend met stalen staven of netten. Er wordt dus een stalen wapening aan het beton toegevoegd. Hierdoor wordt de weerstand en de buigsterkte verhoogd. Vanwege deze eigenschappen wordt het vooral gebruikt voor de bouw van constructies en funderingen, zoals: gebouwen, bruggen en tunnels.

wat is gewapend beton

Bestanddelen van gewapend beton

De samenstelling van gewapend beton bestaat normaal gesproken uit cement, water, aggregaten (zoals kiezelzand of grind) en stalen staven of netten.

De voordelen van gewapend beton

Het gebruik van bewapend beton heeft verschillende voordelen. We lichten ze kort toe:

  • Het kan worden aangepast aan elke behoefte
  • Het is zeer goed bestand tegen druk- en trekkracht
  • Hoge weerstand en buigkracht
  • Het weegt veel en heeft een groot volume
  • Er is weinig onderhoud nodig en het gaat heel lang mee
  • De materialen zijn altijd beschikbaar en betaalbaar

Toepassingen van bewapend beton

Bewapend beton kan worden gebruikt voor vele soorten constructies en gebouwen. Zo kan het worden gebruikt voor betonnen vloeren die een groot gewicht moeten kunnen dragen. Daarnaast wordt het toegepast voor funderingen van bouwwerken.

Verder wordt het ook toegepast voor tussenverdiepingen in gebouwen. Zo kan het gewicht tussen de verdiepingen afgebakend worden en worden gedragen. Bovendien kan bewapend beton ook worden gebruikt voor betonnen draagbalken.

bewapend beton

Beton laten storten?

Wil jij graag beton laten storten op locatie?  Betoncentraal is de ideale partner voor alles met betrekking tot beton. Neem vrijblijvend contact met ons op via info@betoncentraal.nl of 0299 – 820 990. Indien je vragen hebt over bewapend beton, dan kan je uiteraard ook contact opnemen. Wij geven je graag meer informatie!