hoe dik moet een betonvloer zijn

Hoe dik moet een betonvloer zijn?

Hoe dik moet een betonvloer zijn? Deze vraag zien wij vaak terugkomen. Er is geen specifiek antwoord op te geven. Dit hangt namelijk af van de verwachte belasting op de vloer en de draagkracht van de ondergrond. In deze blog geven wij u verschillende voorbeelden betreft de minimale dikte van betonvloeren.

De dikte van een betonvloer is afhankelijk van toepassing

De dikte van een betonvloer is dus afhankelijk van de toepassing. Op basis van de draagkracht die de betonvloer dient te hebben, wordt de dikte bepaald. Wij geven hieronder per toepassing de minimale dikte aan.

Garage of schuur

De dikte van een betonvloer voor een schuur of garage is vaak een stuk hoger dan voor een woonkamer of aanbouw. Er staan namelijk vaak zware spullen, zoals gereedschap of bijvoorbeeld een auto of motor. Er wordt daarom een minimale dikte van 18 tot 20 cm aangehouden voor een schuur of garagevloer.

Terras

Een terras van beton is ideaal. Er is weinig onderhoud nodig en hiermee heeft u geen verzakkingen. Er wordt hierbij een dikte aangehouden van 12 tot 15 cm. Ook bij een terras is de dikte van het beton afhankelijk van de toepassing. Indien hier ook een auto overheen moet, dan wordt een dikte van 15 cm aangeraden.

hoe dik moet een betonvloer zijn?

Betonvloer op zand

Wanneer u beton wilt storten op een ondergrond van zand, dan wordt er aangeraden om eerst een laag isolatiemateriaal aan te brengen. Vervolgens kan er een minimale dikte worden aangehouden van 12 cm.

Aanbouw met of zonder vloerverwarming

De dikte van een betonvloer voor een aanbouw van uw woning hangt af van de ondergrond en of u vloerverwarming wilt toepassen. Als u beton wilt gieten over de vloerverwarming, dan moet u een minimale dikte aanhouden van 12 tot 15 cm. Wordt er geen vloerverwarming toegepast, dan is 10 cm voldoende om scheuren te voorkomen.

Betonvloer laten storten?

Wil jij graag beton laten storten op locatie? Betoncentraal is de ideale partner voor alles met betrekking tot beton. Neem vrijblijvend contact met ons op via info@betoncentraal.nl of 0299 – 820 990. Indien je vragen hebt over de dikte van een betonvloer, dan kan je uiteraard ook contact opnemen. Wij geven je graag meer informatie!