wat is beton

Wat is beton?

Beton is een veelgebruikt bouwmateriaal. Het werd al gebruikt in de tijd van de Romeinen. Het is vrijwel overal te vinden. Denk hierbij aan straten, voetpaden en tunnels. Maar wat is beton eigenlijk precies? In deze blog vertellen wij je meer over de geschiedenis, eigenschappen en de samenstelling.

Geschiedenis van beton

In de tijd van de Romeinen en Grieken werd er al beton gebruikt. Dit is terug te zien aan verschillende overblijfselen van bouwwerken uit deze tijd. Zo is dit bijvoorbeeld terug te zien aan diverse aquaducten, maar ook aan het Colosseum. In de 19e en 20e eeuw maakte beton echter pas een grote ontwikkeling door. Toen werd het verbeterd tot het product dat nu wordt gebruikt.

Wat is het?

Beton is een bouwmateriaal dat is samengesteld uit cement, water, zand, grind en/of steenslag. De laatste drie worden ook wel toeslagmaterialen genoemd. Beton heeft veel mogelijkheden. Zo wordt het bijvoorbeeld voor de volgende dingen toegepast:

De eigenschappen

Beton is een zeer populair bouwmateriaal en het wordt toegepast bij allerlei bouwplannen. Alle soorten hebben veel voordelige eigenschappen. Deze worden hieronder toegelicht:

  • Hoge druksterkte (enorme draagkracht)
  • Vochtbestendigheid
  • Slijtvast
  • Flexibel toe te passen
  • Makkelijk verwerkbaar

De samenstelling van beton

Er zijn diverse manieren om beton te maken. Dit is afhankelijk van de gewenste sterkte en de gewenste eigenschappen die het materiaal moet bezitten. Beton bestaat uit cement, zand en grind. Er moet bovendien een juiste hoeveelheid water worden gebruikt voor een goed resultaat.  Te veel water zorgt ervoor dat de sterkte ervan afneemt.

samenstelling beton

Beton laten storten?

Wil jij graag beton laten storten op locatie?  Betoncentraal is de ideale partner voor alles met betrekking tot beton. Neem vrijblijvend contact met ons op via info@betoncentraal.nl of 0299 – 820 990. Indien je vragen hebt, dan kan je uiteraard ook contact opnemen. Wij geven je graag meer informatie!