zelf beton vlinderen

Zelf beton vlinderen

Als je een betonvloer aanlegt, dan kan je deze vlinderen om de structuur van het beton te verstevigen. Zelf beton vlinderen is mogelijk, maar het is een zware klus. Wil je zelf je betonvloer gaan vlinderen? Lees hier dan meer informatie.

Wat houdt het vlinderen van beton precies in?

Het vlinderen van een betonvloer wordt ook wel polieren genoemd. Dit is nodig om het beton te verdichten na het storten. Dit wordt gedaan met een vlindermachine. Dit is een apparaat met een aantal bladen die van stand kunnen veranderen. Deze bladen maken een ronddraaiende beweging over de vloer. Hierdoor wordt de vloer steeds gladder en dichter van structuur.

De voordelen van een gevlinderde betonvloer

Het vlinderen van een betonvloer heeft meerdere voordelen. Zo heeft deze vloer een harde toplaag waardoor hij slijtvast is. Hierdoor heb je jarenlang plezier van een gevlinderde vloer. Een ander voordeel is dat deze vloer naadloos is. Hierdoor hoopt er geen vuil en stof op in de kieren.

beton vlinderen

Is zelf beton vlinderen moeilijk?

Zelf beton vlinderen is een zware klus. Een vlindermachine is vrij krachtig en er is nog best wat spierkracht nodig om dit apparaat goed onder controle te houden.  Ook is het handig als je al een beetje ervaring hebt met een vlindermachine. Er zijn diverse instellingen waar rekening mee gehouden moet worden en het is natuurlijk de bedoeling dat je een egaal resultaat krijgt.

Daarnaast moet je ook een vlindermachine huren of kopen om aan de slag te kunnen. Indien je enige ervaring hebt of als het om een betonvloer gaat die niet perfect hoeft te zijn, dan kun je het beton gerust zelf vlinderen. Als je een mooi resultaat wilt, adviseren wij je echter om deze klus over te laten aan een professional.

Wanneer kan ik starten met vlinderen?

Ongeveer 30 minuten na het storten van een betonvloer, zal er een dun laagje water op komen te staan. Als deze laag bijna weer is verdwenen, dan kun je starten met vlinderen. Je voet mag niet wegzakken als je het beton betreedt. Als je zelf beton wilt vlinderen, dan kan je dus beginnen aan deze klus zodra de vloer beloopbaar is.

Beton laten storten?

Wil je graag zelf beton vlinderen, maar wel graag het beton laten storten op de gewenste locatie? Betoncentraal is de ideale partner voor alles met betrekking tot beton. Neem vrijblijvend contact met ons op via info@betoncentraal.nl of 0299 – 820 990. Indien je vragen hebt over beton storten met regen, dan kan je uiteraard ook contact opnemen. Wij geven je graag meer informatie!